Wereld IBD dag

Op Wereld IBD-dag (19 mei) kleurt de wereld paars

 

Dr. Falk Pharma Benelux B.V. verhuist naar UTRECHT!

Dr. Falk Pharma Benelux B.V. heeft haar nieuwe kantoor geopend in het markante kantoor genaamd LIFE, direct aan de snelwegen A2 en A12. LIFE is hét beeldbepalende kantoor van Utrecht Papendorp. Vandaag op wereld IBD dag wordt het LIFE pand paars uitgelicht om de chronische darmontstekingsziekten colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn in de schijnwerpers te zetten.

Op deze dag wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor de chronische darmontstekingsziekten colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn. In Nederland kampen zo’n 90.000 mensen hiermee. Deze ziekten - ook wel Inflammatory Bowel Disease (IBD) genoemd - zijn zeer ingrijpend. Symptomen als hevige buikpijn, vermoeidheid en diarree, zorgen bij driekwart van de IBD’ers ervoor dat de ziekte een grotere impact op het dagelijks leven heeft dan zij bij de diagnose dachten. Hierdoor is 65 procent anders over de toekomst gaan denken. Hoewel IBD’ers meestal begrip ervaren van naasten, is er nog te vaak onbegrip, vooral bij mensen uit de indirecte omgeving, blijkt uit het onderzoek De gevolgen van leven met chronische darmziekten (IBD) van Crohn & Colitis NL. De resultaten van dit onderzoek worden op Wereld IBD Dag (19 mei) bekendgemaakt. Ook wordt er deze dag middels andere activiteiten extra aandacht gevraagd voor deze ernstige (soms zelfs invaliderende) ziekten.

Voor meer informatie over Wereld IBD dag en het onderzoek: https://www.crohn-colitis.nl/actueel/wereld-ibd-dag-19-mei-2021

 

IBD

banner